Medische pilates

Medische pilates bij nek- en rugklachten – Bij Mindful Fysiotherapie Nijmegen kun je terecht voor een cursus medische Pilates. In deze cursus leer één-op-één of in een klein groepje hoe je corestability in kunt zetten om nek- en rugklachten te verminderen. 

Basiscursus – De basiscursus bestaat uit (fijn)motorische oefeningen op de mat, die je thuis in een online leeromgeving kunt herhalen. We passen de oefeningen altijd aan op jouw niveau. Of je nou 18 of 80 jaar bent, atletisch of ongetraind, lenig of stijf, mét of zonder blessure. Als je van de mat overeind kunt komen (al dan niet met wat hulp) kun je al deelnemen! 

Het belangrijkste voordeel van een traject medische pilates: Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo kunnen we op een veilige en effectieve manier oefenen aan jouw zwakke schakels. Thuis herhaal je de oefeningen aan de hand van filmpjes en instructie vanuit een online leeromgeving om nieuwe beweegpatronen te automatiseren. 

De voordelen van pilates op een rijtje:

  • Verbetert je houding
  • Verbetert flexibiliteit
  • Verbetert je motoriek en balans
  • Verbetert kracht en uithoudingsvermogen
  • Je leert je lichaam beter kennen. (bewustwording)
  • Je kunt veilig en op maat trainen, ook bij blessures
  • Mooi meegenomen: strakkere billen, benen, buik, rug, borst en armen!

Wanneer: op afspraak. (oefentherapie aan huis is ook mogelijk tegen meerprijs) Of neem deel aan een van de groepslessen. Zie activiteitenrooster.

Kosten: indien er nek/rug-klachten aanwezig zijn, kunnen wij een behandeling fysiotherapie afboeken (a € 40,-). Op eigen kosten deelnemen kan ook. Een 10-rittenkaart kost € 200,-

Aanmelden: Wil je weten of medische Pilates iets voor jou is? Benieuwd of je voor vergoeding in aanmerking komt? Laat hier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Oefening voor medische pilates op een matje
Kan ik je helpen?