Medische pilates

Medische pilates bij nek-/ rugklachten – Als je al langere tijd met fysieke klachten rondloopt, kan het goed zijn om je beweegpatronen eens onder de loep te laten nemen. Bij Mindful Fysiotherapie Nijmegen kun je terecht voor een cursus medische Pilates. In deze cursus leer je één-op-één of in een klein groepje hoe je corestability in kunt zetten om lichamelijke klachten te verminderen. Een soort medische personal training dus.

Het belangrijkste voordeel van een traject medische pilates: Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht van een gespecialiseerd fysioterapeut. Zo kunnen we op een veilige en effectieve manier oefenen aan jouw zwakke schakels. Thuis herhaal je de oefeningen aan de hand van filmpjes en instructie vanuit een online leeromgeving. Dit helpt je om nieuwe beweegpatronen te automatiseren. 

De voordelen van pilates op een rijtje:

  • Vermindert pijnklachten
  • Verminderd vermoeidheid
  • Verbetert je houding
  • Verbetert flexibiliteit
  • Verbetert je motoriek en balans
  • Verbetert kracht en uithoudingsvermogen
  • Je leert je lichaam beter kennen. (bewustwording)
  • Je kunt veilig en op maat trainen, ook bij blessures
  • Mooi meegenomen: strakkere billen, benen, buik, rug, borst en armen!

Basiscursus – De basiscursus bestaat uit 7 lessen van een uur. Je leert oefeningen op de mat, die je thuis met behulp van een online leeromgeving kunt herhalen. We passen de oefeningen altijd aan op jouw niveau. Of je nou 18 of 80 jaar bent, atletisch of ongetraind, lenig of stijf, mét of zonder blessure. Als je van de mat overeind kunt komen (al dan niet met wat hulp) kun je al deelnemen!

Vervolg lessen – Je kunt alleen aan de pilates vervolg lessen deelnemen ná afronding van een basiscursus. Je kunt vervolglessen los afnemen of d.m.v. een voordeliger kwartaal-abonnement.

Wanneer: Individuele pilatestraining gaat op afspraak. (oefentherapie aan huis is ook mogelijk) Voor data en tijden van de groepslessen: Zie het activiteitenrooster.

Aanmelden: Stuur een mail met naam en telefoonnummer en gewenste dag/tijd. We nemen dan telefonisch contact met je op.

Wil je graag eerst advies over je klachten en je laten onderzoeken door een van onze fysiotherapeuten? Dan kun je beter direct een intake in onze agenda inplannen. Dan bekijken we samen of pilates op dit moment het beste past bij jouw klachten.

medische pilates
fysiopilates brug
Kan ik je helpen?