Medische pilates

Medische pilates bij nek-/ rugklachten – Als je al langere tijd met fysieke klachten rondloopt, kan het goed zijn om je beweegpatronen eens onder de loep te laten nemen. Bij Mindful Fysiotherapie Nijmegen kun je terecht voor een cursus medische Pilates. In deze cursus leer je een-op-een of in een klein groepje hoe je corestability in kunt zetten om lichamelijke klachten te verminderen. Een soort medische personal training dus.

Basiscursus – De basiscursus bestaat uit 10 lessen van een uur. Je leert oefeningen op de mat, die je thuis met behulp van een online leeromgeving kunt herhalen. We passen de oefeningen altijd aan op jouw niveau. Of je nou 18 of 80 jaar bent, atletisch of ongetraind, lenig of stijf, mét of zonder blessure. Als je van de mat overeind kunt komen (al dan niet met wat hulp) kun je al deelnemen!

Pilates Pro cursus – De pilates pro cursus is een 10 weekse vervolgcursus op de basiscursus. Informeer bij ons naar de voorwaarden voor deelname.

Het belangrijkste voordeel van een traject medische pilates: Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo kunnen we op een veilige en effectieve manier oefenen aan jouw zwakke schakels. Thuis herhaal je de oefeningen aan de hand van filmpjes en instructie vanuit een online leeromgeving. Dit helpt je om nieuwe beweegpatronen te automatiseren. 

De voordelen van pilates op een rijtje:

  • Vermindert pijnklachten
  • Verminderd vermoeidheid
  • Verbetert je houding
  • Verbetert flexibiliteit
  • Verbetert je motoriek en balans
  • Verbetert kracht en uithoudingsvermogen
  • Je leert je lichaam beter kennen. (bewustwording)
  • Je kunt veilig en op maat trainen, ook bij blessures
  • Mooi meegenomen: strakkere billen, benen, buik, rug, borst en armen!

Wanneer: Individuele pilatestraining gaat op afspraak. (oefentherapie aan huis is ook mogelijk tegen meerprijs van € 10,-) Voor data en tijden van de groepslessen: Zie het activiteitenrooster.

Kosten: indien fysieke klachten de aanleiding zijn voor deelname, kunnen wij per les een behandeling fysiotherapie afboeken (a € 42,50). Op eigen kosten deelnemen kan ook en is in sommige gevallen voordeliger. Een cursus medische pilates kost € 260,- en bestaat uit 10 fysio lessen van een uur en een online huiswerkprogramma.

Aanmelden: Wil je weten of medische Pilates iets voor jou is? Of ben je benieuwd of je voor vergoeding in aanmerking komt? Mail ons en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook direct een afspraak in onze agenda inplannen via de pagina contact.

medische pilates
fysiopilates brug
Kan ik je helpen?