Slaapproblemen

Slaapproblemen – Bij veel mensen is een van de eerste stress symptomen een verstoorde slaap. Lig je vaak lang te piekeren voor het inslapen of blijft je lijf onrustig? Wordt je steeds vaker tussendoor wakker of ben je juist heel vroeg klaarwakker en wél moe? Er zijn veel verschillende soorten en oorzaken voor slaapproblemen.  

Slaapproblemen kunnen een enorme impact hebben op je dagelijks functioneren, zoals een korter lontje, lagere weerstand, concentratieproblemen… 

Wat is er aan te doen? – We beginnen onze behandeling bij het analyseren van je leefgewoontes en advisering over de zogenaamde ‘slaaphygiëne’  Ondersteunend kunnen  ontspannings- of ademhalingsoefeningen worden aangeleerd om makkelijker in te slapen of beter door te slapen. 

Wil je een duurzame oplossing? – Dan raden we je aan om bij ons een mindfulness traject te volgen. Al na twee weken mindfulness beoefenen merken de meeste mensen het verschil! Je leert technieken om minder te piekeren, waardoor je sneller inslaapt en doordat je gedurende de dag met de oefeningen meer in de rustmodus (parasympaticus) komt, slaap je ’s nachts dieper en slaap je langer door!

Wil je graag laagdrempelig en duurzaam investeren in in beter slapen. Kijk dan snel in ons activiteitenrooster wanneer de volgende mindfulness groep start en stuur ons een mail.

Liever individueel aan slag met het verbeteren van je slaap. Plan dan direct een intake in onze agenda.

3 tips bij slaapproblemen

3 tips bij slaapproblemen

Doe de 'bodyscan'

De ‘bodyscan’ is een van de belangrijkste oefeningen uit de mindulness. In deze oefening leer je je aandacht te richten op het lichaam en afleidende gedachtes af te breken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die 14 dagen achtereen 20 min per dag de bodyscan hebben geoefend aanzienlijk minder piekeren en beter slapen!

Neem micropauzes

Vaak wordt een onrustige nachtrust veroorzaakt door een onrustige dag. Door overdag micropauzes in te plannen, bouw je minder stress op en kom je ’s avonds  makkelijker in slaap. Wij kunnen je helpen met het maken van een betere balans in je dagplanning. 

Focus op de ademhaling

Soms moet je een overactief brein of lichaam een handje helpen om te ontspannen. Er bestaan gerichte ademhalingsoefeningen om toe te passen voor het inslapen. Zo slaap je sneller én dieper. En stap je de volgende dag weer fitter uit je bed! Wij denken graag met je mee welke ademhalingsoefening voor jou het meest geschikt is.

Kan ik je helpen?