Sporten bij burn-out of depressie

Sporten tijdens burn-out en depressie?

Wist je dat juist bij hoge stress de fysieke conditie erg belangrijk is? Onderzoek toont aan dat er minder burn-out en depressie voorkomt bij mensen met een goede cardiorespiratoire fitheid (conditie).

Dus hup, ‘hardloopschoenen aan en gaan!’ zou je zeggen….

Maar toch schreeuwt je lichaam tussen een burn-out of depressie vaak om rust. Bovendien lukt opbouwen van kracht of uithoudingsvermogen vaak niet en liggen blessures op de loer. Ook kan het voorkomen dat je door intensief sporten juist een toenamen van de spanningsklachten krijgt. Je kunt na de training last krijgen van hyperventilatie of moeite hebben met inslapen. Ook kun je een verhoogde hartslag of spierspanning ervaren in rust.

Bij een burn-out of depressie is vaak niet alleen je geest, maar ook je lichaam ‘opgebrand’. Hoe ga je hiermee om? Hoe motiveer je jezelf om toch aan je fitheid te werken? En hoe blijf je oog houden voor je grenzen?

Bij Mindful Fysiotherapie Nijmegen werken we aan een duurzaam en effectief herstel, waarin oog is voor zowel lichamelijk als mentaal welzijn.

Omdat wij het ook belangrijk vinden dat mensen ná een traject fysiotherapie op een veilige en zorgeloze manier hun belastbaarheid verder uitbouwen, werken wij nauw samen met een medische personal trainer. Nicolien zet voor jou graag de puntjes op de ‘i’ en maakt de brug tussen een medisch traject en het met plezier hervatten van jouw sport. Voor meer info: 

https://www.faamvitaal.nl/

Kan ik je helpen?