Body awareness

Body awareness therapy In de praktijk zien wij veel mensen die moeite hebben met ontspannen. Of het op een gegeven moment wel kunnen, maar waarbij de spanning steeds weer terugkomt. Met body awareness bieden we een vorm van psychosomatische fysiotherapie die zich richt op het herstellen van de ontspannen houding en vrije ademhaling, waarbij bewustzijn van het lichaam en emotionele beleving worden meegenomen.

Ga jij vaak over je grenzen? Heb je vaak hoofdpijn aan het einde van je (werk)dag. Bouw jij ongemerkt spierspanning op in bijvoorbeeld je nek, schouders, rug of buik?  Of heb jij moeite met het letten op je houding of ademhaling? Dan is een cursus Body Awareness iets voor jou!

Wat komt er aan bod in de Body awareness cursus – In de cursus body awareness leren onze ervaren fysiotherapeuten je op een duurzame manier afrekenen met spanningsklachten. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur waarin het volgende aan bod komt:

  • Geleide ontspanningsoefeningen
  • ademhaling en lichaamsbewustwording.
  • De meest optimale lichaamshouding.
  • Mindful bewegen
  • Zelfbehandeling van triggerpoints
  • stresscounseling/ educatie
  • Bespreken van huiswerk oefeningen die je thuis dagelijks gaat herhalen (via een een online leeromgeving)

Je leert in de body awareness cursus je lichaamsbewustzijn te verfijnen. Hiermee zal het opbouwen van onnodige spierspanning of het inhouden van je adem verleden tijd zijn. 

Wat levert Body awareness je op – Een stressbestendige geest en een ontspannen lijf. Ook op de lange termijn!

Is Body awarenss iets voor mij? –  Als deze behandelmethode je aanspreekt, kun je het beste een intake plannen in onze agenda. Samen brengen we de klachten in kaart en kunnen we bekijken of deze therapie het beste aansluit bij jouw hulpvraag. Na de intake kijken we samen welke dag en tijd je het beste kunt deelnemen aan een van de groepsbijeenkomsten of dat een individueel traject beter bij je past. Vergoeding via fysiotherapie is mogelijk.

body awareness cursus
Kan ik je helpen?