Body awareness

Body awareness therapy Een vorm van psychosomatische fysiotherapie gericht op het herstellen van de ontspannen houding en vrije ademhaling, waardoor bewustzijn van het lichaam en emotionele beleving toenemen.

Ga jij vaak over je grenzen? Heb je vaak hoofdpijn aan het einde van je (werk)dag. Bouw jij ongemerkt spierspanning op in bijvoorbeeld je nek of rug.  Of heb jij moeite met het letten op je houding of ademhaling? Dan is een cursus Body Awareness iets voor jou!

Wat – De cursus body awareness wordt gegeven door een van onze fysiotherapeuten en duurt drie maanden. De cursus bestaat uit:

  • Een individuele intake met nulmeting en persoonlijke behandelplan.
  • Vier groepsbijeenkomsten á 90 min, met instructies en praktische oefenvormen gericht op ontspanning, ademhaling en lichaamsbewustwording.
  • Dagelijkse huiswerk oefeningen via een een online leeromgeving, 
  • Een individuele follow-up afspraak met eindmeting en terugkoppeling naar de (huis)arts.   

Je leert in de body awareness cursus je lichaamsbewustzijn te verfijnen. Hiermee zal het opbouwen van onnodige spierspanning of het inhouden van je adem verleden tijd zijn. 

Wanneer –  Via onderstaande button kun je direct een eerste (vrijblijvende) afspraak maken door te kiezen voor ‘algemene intake’. Na de intake kijken we samen welke dag en tijd je het beste kunt deelnemen aan de groepsbijeenkomsten. 

Kosten – De gehele cursus kost € 280,-. (of 7 zittingen fysiotherapie). Voor de kosten van dit en ons andere aanbod, zie ook ‘Tarieven.  

 

body awareness fysiotherapie
Kan ik je helpen?