Depressietest

Waarom – Een depressietest kan zinvol zijn als je je regelmatig lusteloos, moe of somber voelt. Of misschien kom je laatste tijd moeilijker je bed uit of heb je het gevoel dat alles zinloos is of dat je weinig interesse kunt opbrengen voor je omgeving? Bij dit soort klachten kun je gaan twijfelen:  Is dit normaal? Wanneer moet ik ermee naar de huisarts of naar een psycholoog? Of wat kan ik zelf doen om een negatieve spiraal te voorkomen of te doorbreken?

Hoe – Bij een depressietest zullen door middel van een anamnese en vragenlijsten je (lichamelijke en mentale) klachten in kaart gebracht worden door een gespecialiseerd psychosomatisch fysiotherapeut. Indien nodig zijn er korte lijntjes met je huisarts of hebben we laagdrempelig contact met een psycholoog bij ons in het pand. 

Bij milde symptomen kunnen we vaak zelf met je aan de slag! We geven je in dit uur inzicht in de oorzaken van je somberheid (stressoren) en je copingstijl. In veel gevallen is het raadzaam om na de depressietest een van onze therapieën te volgen, zoals een mindfulness traject. En soms is inzicht,  geruststelling en wat praktische handvatten voorlopig genoeg en zien we mensen dan alleen  terug voor een follow-up na 6 weken. 

Kosten – Een depressietest kost € 80,- (60 minuten).  Vergoeding via de fysiotherapie is in sommige gevallen mogelijk.

Geen enorme investering, wel gelijk een duidelijk verhaal met praktische handvatten! 

Ons advies: wacht niet te lang! Met Mindful Fysiotherapie Nijmegen hopen we laagdrempelige en preventieve psychische  zorg op maat te kunnen leveren.

Depressie test

Preventie van depressie
80
00
  • Laagdrempelig inzicht in je klachten
  • Direct praktische tips en handvatten
  • Vergoeding vanuit fysiotherapie mogelijk
  • Korte lijntjes met huisarts en psycholoog
NIEUW!
mindful coaching
Kan ik je helpen?